Populära smycken

Smycken är idag väldigt populärt, precis som det varit i tusentals år tillbaka. Smycken är något som både män och kvinnor kan bära och det finns otroligt många olika typer av populära smycken att bära beroende på vad man har för smak och ändamål med smycket.

Olika sorters smycken

Smycken kan vara armband, halsband, örhängen och ringar. Det finns också väldigt många alternativa smycken så som piercing, tåring och smycken i håret. Smycken har burits nästan så långt tillbaka som vid järnåldern. Du kan själv se framför dig kungligheter och kejsare som flera tusen år tillbaka bär mängder med smycken för att visa upp sin status.

Smycken som symbol

Idag kan smycken förmedla mycket mer än status. Det kan vara en ring som visar att du är förlovad eller gift men det kan också vara smycken för att göra sig extra fin inför en högtid som bröllop, finmiddag och kanske en kväll ute på stan. På senare tider har det även blivit så att män har börjat ta över många av de smycken som kvinnor bara bar förr. Det händer idag att man kan se män med örhängen och ringar till en mycket större utsträckning än innan. Piercing är ett typ av smycke som blivit väldigt populärt på senare decennierna och bärs idag av både män och kvinnor.